Passa al contingut principal

Arquitectour Ebre 2019


Els passats 12 i 13 d'octubre vam gaudir d'una interessant iniciativa del Col·legi d'Arquitectes de les Terres de l'Ebre que ens oferia la seva mirada professional de tres edificis ampostins: la Comunitat de regants, el conjunt de la biblioteca i l'escola d'art i l'institut Ramon Berenguer IV.

En la imatge veiem una de les aules de l'institut, construït entre els anys 1955 i 1960 pels arquitectes O. Bohigas, J. M. Martorell, J. Gili i F. Bassó. Aquest edifici es va constuir seguint els cànons de l'estil racionalista i avui dia està catalogat per la fundació Do.co.mo.mo. Aquesta aula, en el seu primer ús era un taller i si ens hi fixem, veiem que el sostre és com el d'una fàbrica, perquè es pretenia aconseguir l'ambient que en un futur viurien els alumnes. Un magnífic exercici de tractament de la llum, d'integració de l'entorn  i de creació d'espais oberts.

És d'agrair aquestes activitats que difonen els valors del nostre patrimoni, així és com estimem allò que coneixem.

Comentaris

  1. El tenir coneixement de com i perquè estan fetes les coses, ens donen una nova perspectiva de la realitat , que fins i tot pot sorprendre.
    Bon cap de setmana !

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada